Så påverkas din sömn av en för mjuk säng och 3 tips på hur du kan lösa det!

En supermjuk säng kan verka lockande och bekvämt. Många associerar stora mjuka sänga med lyx och avslappning. Men det kan faktiskt göra mer skada än nytt för sömnen. I den här artikeln ska vi titta på varför en för mjuk säng kan vara ett problem och vad du kan göra för att lösa det.


Varför är en för mjuk säng ett problem?

  • Dålig ryggstöd: En säng som är för mjuk kan leda till att din ryggrad inte har korrekt stöd när du sover. Detta kan resultera i stelhet och spänningar. 
  • Dålig kroppslig justering: När du ligger på en för mjuk säng sjunker din kropp ofta ner i den, vilket kan leda till att din kropp hamnar i en dålig position (du ligger som en banan). Över tid är det inte bra och kan öka risken för led- och muskelsmärta.

 

Vad kan du göra för att fixa din för mjuka säng?

  1. Köp ny madrass: Prova att köpa en ny madrass med rätt fasthet för din kroppstyp och vanligaste sovposition, som du lägger ovanpå din resårbotten. Detta hjälper dock inte om problemet kommer ifrån sängen.

  2. Köp ny säng: Kanske är det dags att bita i det sura äpplet och inse att din gamla trotjänare har blivit lite för sliten och det nu är dags att investera i en helt ny säng. Vi rekommenderar att du är noggrann och testar ordentligt innan, tar hjälp av sömnexperter för att prova ut en säng med rätt fasthet och material som passar din kroppstyp och sovvanor samt följer underhållsinstruktionerna väl.

  3. Fixa din mjuka madrass på 1 minut med The Bed Corrector. Om du vill ha ett snabbt och riktigt prisvärt alternativ, kan du prova vår lösning som ger fjädringen ett elastiskt extra stöd underifrån. Ge din säng ett extraliv, för en bråkdel av kostnaden för en ny säng.

OBS! Med det sagt. Lägg aldrig något annat mellan bäddmadrass och sängen eftersom det kan förstöra fjäderns dynamik och funktion. Stödet måste komma underifrån och bör vara elastiskt men tillräckligt hårt för att ge stöd och tillräckligt mjuk för att inte ge onaturligt tryck. The Bed Corrector är en bra fungerande lösning rekommenderat av sömnexperter.

Tillbaka till bloggen

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.